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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
17/11/2020 |
Data da última atualização: |
17/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, T. B.; F. NETO, R. S.; COLLANTES, N. F.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
Thaís B. Santos, UFRRJ; Raimundo S. F. NETO, UFRRJ; Nathalia F. Collantes, UFRRJ; Davy W. H. CHÁVEZ, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Sorghum starch as food ingredient: pasting and thermal properties. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CBCP. 5 a 9 out. |
Conteúdo: |
Sorghum is a cereal that can be an alternative source of starch, of interesting properties following the demand for non-chemically modified starches, which is current market trend. Therefore, this study evaluated the pasting and thermal properties of sorghum starches extracted from three cultivars: BRS305, BRS308 and CMSXS180 that were compared to commercial maize starch. Sorghum starches showed higher peak viscosity and lower enthalpy of gelatinization than maize. The most interesting property presented by sorghum starch was the high retrogradation viscosity which is responsible for gels of outstanding viscosity during cooling, which would be interesting to preparation of high viscosity gels. |
Palavras-Chave: |
Agente gelificante; Retrogradação. |
Thesagro: |
Alimento; Amido; Sorgo; Viscosidade. |
Thesaurus Nal: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217634/1/278634.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
04/08/2000 |
Data da última atualização: |
30/03/2023 |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. R. V. de; TIGANO, M. S.; ALJANABI, S. |
Afiliação: |
MARIA REGINA VILARINHO DE OLIVEIRA, CENARGEN; MYRIAN SILVANA TIGANO, CENARGEN; SALAH ALJANABI, MAURITIUS SUGARCANE INDUSTRY RESEARCH INSTITUTE - MSIRI. |
Título: |
Molecular characterization of whitefly (Bemisia spp.) in Brazil. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 6, p. 1262-68, jun. 2000. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em Português: Caracterização molecular da mosca-branca (Bemisia spp.) no Brasil. |
Conteúdo: |
RAPD analysis was used to evaluate the genetic variability of 12 Brazilian populations of Bemisia spp. (Hemiptera: Aleyrodidae). Ten primers were analysed in order to detect the polymorphism between the samples tested. The results showed that individuals from a colony maintained since 1983 had similar patterns of Bemisia tabaci originated from California, USA. The other samples analysed showed similar patterns to B. tabaci biotype B (=B. argentifolii), also from California, USA, indicating a great dissemination of this biotype in Brazil. Phenetic analysis of populations revealed high homogeneity between individuals of the B biotype of B. tabaci. |
Palavras-Chave: |
Análise fenética; RAPD; Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Biotipo; Mosca Branca; Polimorfismo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/17524/1/pab98_138.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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